Ferme le Bleuet - prachtige vakantieboerderij in de Belgische ArdennenVakantiewoningen

We weten niet precies hoe oud ‘Ferme Le Bleuet’ is. De boerderij dateert in ieder geval uit de 17e eeuw. We hebben tekeningen uit 1770 waarop de boerderij in de huidige vorm staat afgebeeld.
De vakantiewoningen zijn gerealiseerd in een oude schuur welke is opgetrokken in de typische stenen van de streek. Vroeger was de schuur onderverdeeld in 3 grote stallen. De eerste stal was voor de trekpaarden, de tweede stal voor de kalveren en de derde stal was voor de varkens. Deze stallen zijn recent gerenoveerd tot volwaardige woningen en van alle moderne gemakken voorzien. Daarbij hebben wij geprobeerd om zoveel mogelijk authentieke elementen te bewaren, zoals de oude hardstenen voerbakken, en veel materialen te hergebruiken. De verwarming is op basis van elektrische (vloer-)verwarming en houtkachels. De gehele stroomvoorziening voor de vakantiewoningen gebeurt door middel van zonnepanelen. Verder vangen wij het regenwater op in de oude waterput, waarmee de paarden worden voorzien van drinkwater.
Onze boerderij ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht in het dal. In totaal hebben wij 3 vakantiewoningen.
Voor de kinderen is er een speelgedeelte met een hut, klimrek, glijbaan, zandbak, schommel, trampoline, voetbalveld, badminton, pingpongtafel en zwembad (alleen in de zomer beschikbaar).  
In het menu links vindt u een korte beschrijving en foto's van de vakantiewoningen. Ook vindt u in het menu de beschikbaarheid van de vakantiewoningen terug.

Bouton d’or

Boterbloem

Gîte Bouton d’or is geschikt voor maximaal 4 volwassenen. Daarnaast is er extra een kinderledikant aanwezig.

De indeling is als volgt:

Begane grond: hal, slaapkamer met 2 eenpersoons bedden en badkamer. De badkamer is voorzien van een wastafel, toilet en een inloopdouche.
Eerste verdieping: woonkamer met open keuken. In de woonkamer staan een 2-persoons bank, een vaste houten bank voor 2 personen, een fauteuil, een eethoek voor 4 personen, houtkachel en een TV. Er is een kast met een aantal familiespellen, boeken, stripboeken, blik met waxinelichtjes en een doos met kinderspeelgoed. De keuken is voorzien van een koelkast, inductie kookplaat, oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, ander klein huishoudelijke apparatuur, servies, bestek en potten/pannen. In de trapkast staat: schoonmaakmiddel, vuilniszakken, stofzuiger, bezem, dweil en veger en blik.
Tweede verdieping: vide met een 2-persoons bed (bestaande uit 2 los te koppelen bedbodems), een kinderledikant, een garderobekast en een toilet met wastafel.
Achter de gîte is een privé terras inclusief tuinset en terrashaard met een mooi uitzicht over de tuin en het weiland. Er is een barbecue (houtskool) aanwezig.

Le Coquelicot

Klaproos

Gîte Le Coquelicot is geschikt voor maximaal 8 volwassenen. Daarnaast is er een kinderledikant aanwezig.

De indeling is als volgt:

Begane grond: hal, woonkamer, open keuken en toilet. De woonkamer bestaat uit een zitgedeelte met een zithoek voor 6 personen, salontafel en TV. Er is een eethoek geschikt voor 8 personen. Verder is aanwezig: diverse familiespellen, kinderspeelgoed, boeken, stripboeken en kaarsen. De keuken is voorzien van een afwasmachine, koelkast, inductie kookplaat, oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, ander klein huishoudelijke apparatuur, servies, bestek en potten/pannen. In de gangkast staat: schoonmaakmiddel, vuilniszakken, een stofzuiger, bezem, dweil, veger en blik.
Eerste verdieping: Ruime overloop, 2 slaapkamers met ieder een 2-persoons bed (bestaande uit 2 los te koppelen bedbodems) en garderobekast. De badkamer bestaat uit een toilet, aparte douchecabine en wastafel.
Tweede verdieping: Grote vide met een 2-persoons bed, kleine badkamer met een douche, toilet en wastafel, een gescheiden deel met twee losse eenpersoons bedden. 

Achter de gîte is een privé terras inclusief tuinset en terrashaar met een mooi uitzicht over de tuin en het weiland. Er is een barbecue (houtskool) aanwezig.

Le Liseron

Akkerwinde

Gîte Le Liseron moet nog worden gecreëerd. Deze gîte zal geschikt zijn voor 6 tot 8 volwassenen. Vergelijkbaar met gîte Le Coquelicot.

Beschikbaarheid & boeken