Omgeving

De regio Condroz is bekend vanwege de vele mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters (ook aangespannen). De Condroz wordt ook wel de vallei van de geuren en smaken genoemd. Er worden veel wandelingen en toertochten georganiseerd. Ook voor de professionele wielerrondes is de Condroz interessant: De Vlaamse Pijl en Eneco tour komen voor ons huis langs, de wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik doet onze gemeente aan en zelfs tot 2 keer toe de Tour de France. De muur van Huy (10 km van ons vandaan) is een begrip binnen de wielersport. De Tour de France (1995-2001-2006-2015), de Vlaamse Pijl, Roubaix-Huy en de Giro (2006) hebben de muur van Huy opgenomen in hun parcour.
De Condroz ligt aan de rand van de Ardennen. Binnen 45 minuten ben je bijvoorbeeld in Durbuy. Andere plaatsen die zeker een bezoek waard zijn en gemakkelijk te bereiken, zijn: Huy, Andenne, Ciney, Namen, Luik, Dinant en Maastricht.

Jallet is een rustig dorp. In het dorp zijn geen winkels aanwezig. In het stadje Ohey (2 kilometer afstand) zijn verschillende supermarkten, een apotheek, restaurants, benzinepomp, tijdschriften/sigarettenwinkel, snackbar, bakker, tuincentrum en een doe-het-zelf zaak. En nog dichterbij in Haillot is het ‘van alles en nog wat’ winkeltje van Paulet. Hier kun je de kleine boodschap halen, heerlijk vers brood en in het weekend fantastische taarten, broodjes en croissants. Op 1 km afstand is in Haillot een patatzaak.